Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 95 ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ

Βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις για αδικήματα του Νόμου περί ζώων συντροφιάς και σε άπαντες τους ελεγχόμενους ιδιοκτήτες των ζώων.

Συνολικά 94 ελέγχους σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς και στους ιδιοκτήτες αυτών πραγματοποίησαν, το πρώτο τετράμηνο του 2019, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Λευκού Πύργου.

Οι έλεγχοι έγιναν σχετικά με τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.).

Ειδικότερα, οι 60 έλεγχοι αφορούσαν σε καταγγελίες πολιτών ενώ οι υπόλοιπες 34 αφορούσαν σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι, βεβαιώθηκαν έξι παραβάσεις για αδικήματα του Νόμου περί ζώων συντροφιάς και σε άπαντες τους ελεγχόμενους ιδιοκτήτες των ζώων, από τα μεικτά συνεργεία ελέγχου, δόθηκε προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών προκειμένου να προσκομίσουν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία τα σχετικά έγγραφα προς αποφυγή νομίμων κυρώσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ