Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Για τις Παλαιστίνιες η συγκέντρωση για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών (φωτο)

«Οι αριθμοί των γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας τρομάζουν», αναφέρει η Ιωάννα Γαϊτάνη, μέλος της συνέλευσης «8 Μάρτη»

Αφιερωμένη στις γυναίκες της Παλαιστίνης είναι η φετινή συγκέντρωση που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η συνέλευση γυναικών "8 Μάρτη" με αφορμή τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Μέλη της συνέλευσης από κοινού με συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου και κρατώντας πανό δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στις γυναίκες της Λωρίδας της Γάζας, θύματα της σύγκρουσης μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Image

"Τη φετινή επέτειο την αφιερώνουμε στις Παλαιστίνιες αδερφές μας. Εκεί μιλάμε για την ακραία βία ενός κράτους προς τις γυναίκες, επειδή γεννάνε "φίδια" όπως λένε οι αξιωματούχοι του κράτους του Ισραήλ. Οι γυναίκες γεννάμε παιδιά, γεννάμε ανθρώπους και πρέπει να προστατευόμαστε με βάση το διεθνές δίκαιο, με βάση τις αξίες της ανθρωπότητας", είπε στη Voria.gr η Ιωάννα Γαϊτάνη, μέλος της συνέλευσης "8 Μάρτη", η οποία έκανε λόγο για μαζικές γυναικοκτονίες που συνιστούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. 

Image

Σε ό,τι αφορά την ελληνική πραγματικότητα η κ. Γαϊτάνη σημείωσε πως οι αριθμοί των γυναικών που έχουν πέσει θύματα βίας τρομάζουν. "Από τη λεκτική και ψυχολογική βία, μέχρι τη σωματική και τις γυναικοκτονίες στη χώρα μας, αλλά και σε κάθε χώρα της Δύσης και της Ανατολής, καταλαβαίνουμε πως πρέπει να παλέψουμε όλοι για τη ζωή", τόνισε.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Image
Image