Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα διαμαρτυρία για τα ειδικά σχολεία - Κλείνει το συγκρότημα στα Κωνσταντινουπολίτικα

Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν άμεσα λύση στο ζήτημα, που επιδεινώνεται με το λουκέτο, στο τέλος της εβδομάδας, στα 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο αλλά και Ειδικό Νηπιαγωγείο

Για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, γονείς και εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ των μαθητών με Ειδικές Ανάγκες στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ειδικά σχολεία, έξω από το ΥΜΑΘ.

Οι διαμαρτυρόμενοι αιτούνται να μην παύσει η λειτουργία του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου αλλά και του Ειδικού Νηπιαγωγείου για παιδιά με αυτισμό. Στο τέλος της εβδομάδας, το σχολείο, το οποίο φιλοξενεί συνολικά 56 μαθητές, προβλέπεται να κλείσει. Όπως λένε, το λουκέτο στα συγκεκριμένα σχολεία θα δημιουργήσει ένα ντόμινο δυσάρεστων εξελίξεων για τους μαθητές με Ειδικές Ανάγκες, που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα στα σχολεία τους.

Τα προβλήματα αυτά αφορούν κυρίως στην υπερσυσσώρευση των μαθητών στα σχολικά τμήματα, αλλά και σε ακατάλληλα κτήρια. Όπως επανειλημμένα έχουν πει γονείς και δάσκαλοι των ΑμΕΑ, στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη των καθηγητών.

Όπως μάλιστα λένε, ήδη τα σχολεία μετρούν περισσότερους μαθητές από όσους αντέχουν και πλέον αναμένονται ακόμη περισσότεροι από τα επικείμενα λουκέτα στα ειδικά σχολεία της Πυλαίας.

Ζητούν να βρεθούν λύσεις για τους μαθητές και επισημαίνουν πως έχουν εδώ και μήνες έχουν καταθέσει υπόμνημα στην ΠΕΔ-ΚΜ, ώστε να βρεθεί «αξιοπρεπής χώρος» για τα καθημερινά μαθήματα.

Αντίστοιχο υπόμνημα κατέθεσαν και σήμερα στον υφυπουργό Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης) οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ που βρέθηκαν έξω από το ΥΜΑΘ.