Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό σε εταιρικό όχημα στην Άνω Πόλη

Η εμπρηστική επίθεση είχε λάβει χώρα το βράδυ του Σαββάτου 14 Νοεμβρίου στην οδό Μωρέας στην Άνω Πόλη - Η ανάληψη ευθύνης.

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε εταιρικό όχημα στην Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη ανέβαλε με ανάρτηση κειμένου σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου το «Μέτωπο Ταξικής Αλληλεγγύης- Πυρήνας εργατικής αλληλεγγύης».

Η επίθεση έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, 14 Νοεμβρίου, στην οδό Μωρέας, κατά την οποία προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο εταιρικό όχημα καθώς και μικρές υλικές ζημιές σε παρακείμενο σταθμευμένο ΙΧ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο για την ανάληψη ευθύνης, «Θρέφουμε ασίγαστο ταξικό μίσος απέναντι στην ενοποίηση όλων των εκμεταλλευτικών δυνάμεων που εντείνουν την εκμετάλλευση. Το βράδυ του Σαββάτου 14 Νοέμβρη παραδώσαμε στις φλόγες ένα από τα εταιρικά οχήματα της βιομηχανίας Alumil, στην οδό Μωρέας στη Θεσσαλονίκη. Θα φτάσουμε την ταξική πάλη στα άκρα, επιβάλλοντας την εργατική τρομοκρατία. Χωρίς ανακωχή, χωρίς περιορισμούς στα μέσα και την ένταση, χωρίς καμία αναδίπλωση και οπισθοχώρηση μπροστά στο κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που επιβάλλει το κράτος και τα αφεντικά.

»Απαιτούμε άμεση λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους: αποσυμφόρηση των εργατικών κάτεργων μισθωτής εκμετάλλευσης, παροχή δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας και υγιεινής, μείωση εργατοωρών μέσα στην πανδημική περίοδο, άρση των απολύσεων και των περικοπών, άμεση καταβολή επιδομάτων αλληλεγγύης και αντικειμενικής στήριξης για όλους τους εργαζόμενους ανεξαιρέτως. Μέχρι τότε θα μετράτε πληγές».

φωτογραφία αρχείου