Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τεταμένο το κλίμα στην Αριστοτέλους για τα «Αδέσποτα Κορμιά» - Συγκεντρώσεις παρά την απαγόρευση (φωτο+video)

Παρά την ισχυρή αστυνομική παρουσία και την απαγόρευση, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Ολύμπιον - Έλεγχοι κατά την είσοδο στο κτήριο για την προβολή του επίμαχου ντοκιμαντέρ

Αναστάτωση επικρατεί από νωρίς το απόγευμα έξω από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου στις 20:00 αναμένεται να προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Έξω από τον κινηματογράφο, και παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί απαγόρευση συγκεντρώσεων, είχε συγκεντρωθεί μικρή ομάδα μελών του Ιερού Λόχου, που αντιδρούν στην προβολή της επίμαχης ταινίας και τους οποίους απομάκρυνε λίγο αργότερα η αστυνομία, η οποία έχει δημιουργήσει έναν κλοιό μπροστά από την είσοδο του κτηρίου, επιτρέποντας την είσοδο μόνον σε όσους διαθέτουν εισιτήριο. Αστυνομικοί που βρίσκονται στην είσοδο ζητούν να ελέγξουν τις τσάντες ή τα σακίδια των εισερχόμενων για λόγους ασφαλείας και οι κάτοχοι εισιτηρίου προχωρούν προς την αίθουσα της προβολής.

Image




Διαβάστε- Θεσσαλονίκη: Μπλόκο ΕΛΑΣ σε αναρχικούς που ήθελαν να προσεγγίσουν το Ολύμπιον (φωτο+video)

Image

Παράλληλα, δεκάδες μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον κινηματογράφο, φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού, ωστόσο απωθήθηκαν επίσης από τις αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία των οποίων στο σημείο είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή.

Την ίδια ώρα στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί πολίτες που αναμένουν να μπουν στον κινηματογράφο για να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ, η αφίσα για το οποίο -μία ημίγυμνη έγκυος εσταυρωμένη- έχει προκαλέσει αντιδράσεις.



 

Image

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην Αρχαία Αγορά μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία εν συνεχεία αποχώρησαν από το σημείο, ωστόσο οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι σε επιφυλακή για παν ενδεχόμενο.