Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων ζητούν υγειονομικοί

Οι υγειονομικοί, που έχουν συγκεντρωθεί στην Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ζητούν το άνοιγμα των κλειστών νοσοκομειακών ιδρυμάτων της χώρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ενίσχυση του ΕΣΥ πραγματοποιούν υγειονομικοί και μέλη συλλογικοτήτων έξω από την 3η και την 4η ΥΠΕ, στην Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Οι υγειονομικοί ζητούν το άνοιγμα των κλειστών νοσοκομειακών ιδρυμάτων της χώρας, και κυρίως, το νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων, το πρώην «Λοιμωδών» αλλά και το «Παναγία».

Φωνάζουν «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση της υγείας και αιτούνται να ενταχθεί το στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 στις τακτικές εφημερίες. Παράλληλα, ζητούν να αρθούν οι αναστολές των υγειονομικών προκειμένου να παλέψουν από κοινού τα πανδημικά κύματα.

Την κινητοποίηση στηρίζουν μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης, η παράταξη Πόλη Ανάποδα, η Ταξική Πορεία και άλλες συλλογικότητες.

Παράλληλα, υπενθύμισαν πως αύριο από τις 11 μέχρι τη μία το Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης θα διενεργεί δωρεάν rapid test για εμβολιασμένους και μη στον χώρο έξω από το νοσοκομείο Λοιμωδών.