Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτός για το κοινό ο σταθμός Αγίας Σοφίας του μετρό το Σαββατοκύριακο

Όσα πρέπει να ξέρετε για την επίσκεψη στον σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης μέσω του Open House - Το μεσημέρι στον σταθμό Σταϊκούρας και Ταχιάος

Τη δυνατότητα να επισκεφτούν και να δουν από κοντά χώρους του Μετρό Θεσσαλονίκης θα έχουν όλοι οι πολίτες, το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Νοεμβρίου αντίστοιχα, καθώς η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. συμμετέχει και στο φετινό «OPEN HOUSE THESSALONIKI 2023» ανοίγοντας τις εγκαταστάσεις του Σταθμού «Αγία Σοφία».

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία εικόνα της μορφής και της λειτουργικότητας του έργου, αλλά και να δουν από κοντά δύο από τους υπερσύγχρονους συρμούς, οι οποίοι θα είναι σταθμευμένοι στην αποβάθρα του σταθμού, ενώ το μεσημέρι θα βρεθούν εκεί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος.

Για την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις θα είναι ανοιχτές και οι δύο είσοδοι του σταθμού «Αγία Σοφία» στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας. 


Ώρες για το κοινό: 10.00 - 16.00.

Σύμφωνα με τους κανόνες των διοργανωτών, η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, ενώ συνιστάται στους επισκέπτες να προσέρχονται εγκαίρως, καθώς δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις μετά τη λήξη του ωραρίου, οπότε, αν υπάρχει αναμονή ενδέχεται να μην καταφέρουν να παρακολουθήσουν την ξενάγηση.

Επίσης, για την περιήγησή τους στον σταθμό οι επισκέπτες θα πρέπει να ακολουθούν αποκλειστικά τις προδιαγεγραμμένες διαδρομές, καθώς πρόκειται για χώρο με ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας αφού, μέχρι την παράδοσή του, διατηρεί τον εργοταξιακό χαρακτήρα. Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες θα καλούνται να απομακρυνθούν. Οι φωτογραφήσεις και η λήψη video θα είναι ελεύθερες.