Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άνοιξε η λέσχη του ΑΠΘ μετά από μία εβδομάδα - Φοιτητές έκαναν τη διανομή (vid)

Η λέσχη άνοιξε σήμερα τις πόρτες της - Διανομή του φαγητού από τους φοιτητές σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους

Ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης η διανομή του φαγητού στην πανεπιστημιακή λέσχη του ΑΠΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Η λέσχη, μετά από στάση εργασίας των εργαζομένων από την προηγούμενη Δευτέρα  εξαιτίας της μη επαναπρόσληψης όλου του προσωπικού μετά τις γιορτές, άνοιξε σήμερα τις πόρτες της και φοιτητές σε ένδειξη συμπαράστασης  διανέμουν φαγητό σε όλους όσοι στήνονται στις ουρές.

Image

Όπως είπε η φοιτήτρια και πρόεδρος του ΦΣ του τμήματος Χημείας, Χριστίνα Σταμούλη, «καταφέραμε μετά την αποφασιστική παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων και ανοίξαμε τη λέσχη για να σιτίζονται όλοι οι φοιτητές δωρεάν χωρίς την επίδειξη κάρτας σίτισης. Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και ζητάμε να επαναπροσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να υπογράψουν σύμβαση αορίστου χρόνου. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε η κάρτα σίτισης να μη εφαρμοστεί ποτέ στο ΑΠΘ. Ζητάμε ο εργολάβος να αποχωρήσει από τη λέσχη, ειδικά σε αυτήν την περίοδο με την τόση ακρίβεια», σημείωσε.

Το μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕΠΕ, Αστέρης Παναγιώτου, είπε πως οι φοιτητές είναι στο πλευρό των εργαζόμενοι αλλά συνεχίζουν τη στάση εργασίας καθώς διαμαρτύρονται για το γεγονός πως δεν έχουν εισακουστεί τα δικαιώματά τους και να επαναπροσληφθούν στα πόστα τους.

Image