Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για τη δίωξη της προέδρου των νοσοκομειακών γιατρών

Πρόκειται για υπόθεση που αφορά δηλώσεις της Δάφνης Κατσίμπα τον περασμένο Νοέμβριο σχετικά με την πορεία της Επετείου του Πολυτεχνείου.

Την σφοδρή αντίδραση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η κλήση της προέδρου του σωματείου Δάφνης Κατσίμπα σε απολογία μετά από παρέμβαση εισαγγελέα για δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ τον περασμένο Νοέμβριο σχετικά με τη συμμετοχή σε πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

«Η κατηγορία αυτή είναι πέρα για πέρα ανυπόστατη (αρκεί να δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα της εκπομπής για να καταλάβετε). Εντάσσεται στη μεθοδευμένη κυβερνητική τακτική της κλιμάκωσης των διώξεων όσων υγειονομικών και άλλων εργαζομένων αγωνίζονται και διεκδικούν τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Στο πρόσωπο της Προέδρου της ΕΝΙΘ στοχοποιούνται οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί ιατροί της πόλης μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΝΙΘ.

«Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης και το συλλογικό τους όργανο, κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, όπως και στο πρώτο, απόλυτα τεκμηριωμένα, με συγκεκριμένα στοιχεία, ανέδειξαν την τραγική και επικίνδυνη  κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κ.Υ της Θεσσαλονίκης, τις ελλείψεις προσωπικού, δομών και εξοπλισμού, την έκταση της προσβολής από covid-19 μεταξύ των εργαζομένων,  την ελλιπή προστασία του πληθυσμού κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις και συγχρόνως κατέρριψαν ισχυρισμούς της κυβέρνησης που πάσχιζε να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της. Έγιναν το αγκάθι που πρέπει να αφαιρεθεί.

Οι “παραδειγματικές” διώξεις των υγειονομικών έχουν σαν στόχο την τρομοκράτηση όσων σηκώνουν κεφάλι και την εδραίωση της αστυνομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής στην κοινωνία», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.