Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αποσωληνώθηκε η 16χρονη που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο Παπανικολάου

Σε καλύτερη κατάσταση η υγεία της 16χρονης κοπέλας που εισήχθη την προηγούμενη εβδομάδα εκτάκτως σε ΜΕΘ του Παπανικολάου με κορωνοϊό

Αποσωληνώθηκε η 16χρονη κοπέλα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη από την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: 16χρονη με κορωνοϊό διασωληνώθηκε στο Παπανικολάου

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο Διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος, η 16χρονη κοπέλα αποσωληνώθηκε χθες το βράδυ και νοσηλεύεται από σήμερα σε απλή κλίνη, σε καλή κατάσταση.

«Είναι μία μεγάλη επιτυχία του νοσοκομείου μας και των συναδέλφων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος και σημείωσε ότι η 16χρονη πλέον αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Η κατάσταση υγείας της 16χρονης έχει βελτιωθεί πλέον αρκετά, παρόλο που, όπως αναφέρει ο διευθυντής στη Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου, τα στοιχεία όταν ήρθε η κοπέλα στα επείγοντα ήταν «ασυμβίβαστα με τη ζωή» και οι γιατροί έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες να σώσουν τη 16χρονη.

Η κοπέλα θα συνεχίσει να νοσηλεύεται σε απλή κλίνη μέχρι και την επόμενη εβδομάδα και η πνευμονία της έχει αρχίσει να υποχωρεί. «Η άμυνα του οργανισμού της είναι πάρα πολύ καλή και τα όργανά της είναι σε αρίστη κατάσταση, χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα». «Παρόλο που δεν ήταν εμβολιασμένη, είχε μεγάλη τύχη που αντέδρασε έτσι, αν και άργησε να έρθει», σημείωσε ο κ. Καπραβέλος, ο οποίος έκανε έκκληση στους πολίτες να μην υποτιμούν τη νόσο.