Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αθώος στο εφετείο 24χρονος για πορνογραφία ανήλικης, ένοχος για γενετήσιες πράξεις μαζί της

Μια ανήλικη, που δεν είχε κλείσει ακόμα τα 15, κατήγγειλε τον 18χρονο τότε σύντροφό της ότι διέρρευσε βίντεο με τις ερωτικές τους στιγμές

Ποινή φυλάκισης τριών ετών επιβλήθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης σε έναν 24χρονο για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη άνω των 14 ετών κατά εξακολούθηση.

Ο 24χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί και για πορνογραφία ανηλίκου, πράξη για την οποία αθωώθηκε, λόγω αμφιβολιών.

Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό πέρυσι τον Φεβρουάριο, είχε κριθεί ένοχος και για τις δύο πράξεις και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών που δεν ανεστάλη και έτσι ο 24χρονος είδε την πόρτα των φυλακών.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινής, ωστόσο ο ίδιος θα παραμείνει κρατούμενος για άλλη υπόθεση που αφορά σε ναρκωτικά.

Το 2017 κι ενώ ο κατηγορούμενος μόλις είχε ενηλικιωθεί, γνώρισε στην Κατερίνη -όπου και διέμενε- μία νεαρή που δεν είχε συμπληρώσει ακόμα τα 15 έτη, με την οποία σύναψε σχέση. Η ανήλικη προχώρησε σε καταγγελία σε βάρος του μερικούς μήνες μετά, όταν έπεσαν στην αντίληψή της δύο ροζ βίντεο, τα οποία διαπίστωσε πως ήταν προϊόν των επαφών τους, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Όπως περιέγραψε η 21χρονη πλέον καταγγέλουσα στο δικαστήριο, η σχέση τους ήταν συναινετική, αν και από απόσταση, καθώς η ίδια κατοικούσε στην Κύπρο και είχε βρεθεί στην Κατερίνη για διακοπές. Σημείωσε πως η επικοινωνία τους ήταν συχνή και ότι δεν είχαν προβλήματα, μέχρι τη στιγμή που πληροφορήθηκε για τα βίντεο.

«Κάποια στιγμή μια φίλη μού έστειλε ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα λέγοντάς μου πως ίσως είμαι εγώ. Είχε δίκιο. Ξέρω πού έχει γίνει, ξέρω ότι είμαι εγώ,  ξέρω ότι είναι αυτός στο βίντεο. Δεν θα έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία αν δεν ήμουν εγώ», είπε μεταξύ άλλων ενώπιον του δικαστηρίου.

Ιατροδικαστής και μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου κατέθεσε πως στα δύο βίντεο δεν ταυτοποιούνται οι ίδιοι άνθρωποι και πως σε κανένα δεν είναι ο κατηγορούμενος, επικαλούμενος ιατρικά έγγραφα για ανατομικά ζητήματα.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο 24χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της πορνογραφίας και ισχυρίστηκε πως δεν ρώτησε την ηλικία της νεαρής όταν τη γνώρισε, καθώς όπως είπε, δεν φαντάστηκε ότι ήταν ανήλικη.

«Φαινόταν μεγαλύτερη από μένα που μόλις είχα κλείσει τα 18. Στα βίντεο δεν απεικονίζομαι ούτε εγώ ούτε εκείνη, δεν ξέρω γιατί έκανε την καταγγελία», είπε.

Το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς του για την πορνογραφία και τον αθώωσε, ενώ τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία των γλεντήσουν πράξεων με ανήλικο. Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή.