Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΘΡΟΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΡΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΜΕΑ

Η τροχαία έδωσε προτεραιότητα στις παραβάσεις οδηγών που σταθμεύουν σε θέσεις ΑμεΑ, σε ράμπες, αλλά και όσους οδηγούσαν μεθυσμένοι.

Ανεβασμένο ήταν το ποσοστό παραβάσεων στη Θεσσαλονίκη αναφορικά με τους ελέγχους που έγιναν από την τροχαία στο πλαίσιο της δράσης «η παράβαση της εβδομάδας», που πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρη τη χώρα από τις 30 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου.

Προτεραιότητα δόθηκε στις παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ατόμων με αναπηρία / στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία, καθώς και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος έδωσε την περασμένη εβδομάδα η Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματός της για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Συγκεκριμένα, από 30 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου, από 838 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 14.366 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.123 παραβάσεις: 639 για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης ή θέσεων για ΑμεΑ, καθώς και 484 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (182), της Θεσσαλονίκης (182), των Χανίων (68), της Πιερίας (58) και των Ιωαννίνων (49).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ