Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 67χρονη στα ΚΤΕΛ - Είχε 20.000 ευρώ από εξαπάτηση ηλικιωμένης

Στην κατοχή της βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 21.650 ευρώ, καθώς και 229 δολλάρια ΗΠΑ - Προέρχεται από υπόθεση τηλεφωνικής εξαπάτησης 84χρονης

Στα πράσα τη στιγμή που έφευγε από την Ελλάδα από τα ΚΤΕΛ Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη πιάστηκε μία 67χρονη Βουλγαρικής υπηκοότητας καθώς είχε καταφέρει να εξασφαλίσει το ποσό των 20.000 ευρώ μετά από εξαπάτηση ηλικιωμένης.

Σε βάρος της γυναίκας σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκε η 67χρονη τις μεσημβρινές ώρες χθες στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ Μακεδονία, σε λεωφορείο με προορισμό τη Βουλγαρία, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 21.650 ευρώ, καθώς και 229 δολλάρια ΗΠΑ.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το χρηματικό ποσό προέρχεται από υπόθεση τηλεφωνικής εξαπάτησης μίας 84χρονης, με το πρόσχημα τραυματισμού της κόρης της.

Συγκεκριμένα, αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού των 30.000 ευρώ που παρέδωσε η ηλικιωμένη σε άλλη γυναίκα, έπειτα από τηλεφωνική κλήση που δέχτηκε από υποτιθέμενο γιατρό, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματιστεί και απαιτείται η καταβολή χρημάτων.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και έτερων ατόμων, εμπλεκομένων στην υπόθεση. Το κατασχεθέν ποσό αποδόθηκε στην νόμιμη κάτοχό του.