Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες στους δράστες διάρρηξης με λεία 128.000 ευρώ (φωτο)

Τον περασμένο Οκτώβριο οι διαρρήκτες είχαν καταφέρει να μπουν σε κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αρπάζοντας τιμαλφή αξίας 121.000 ευρώ.

Αντίστροφα μετρούσε ο χρόνος όπως αποδείχθηκε για τους τρεις Γεωργιανοί διαρρήκτες οι οποίοι προέβησαν τον περασμένο Οκτώβριο σε διάρρηξη μαμούθ στο κέντρο της πόλης.

Οι δράστες 50,57 και 28 ετών, είχαν διαρρήξει κοσμηματοπωλείο από όπου αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε κοσμήματα αξίας 121.000 ευρώ, καθώς και το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με νοικιασμένο όχημα.

Από τότε ξεκίνησε ένας μαραθώνιος ερεθνών από την αστυνομία που έφτασε στα ίχνη δύο εκ των τριών δραστών.

Σε αστυνομική επιχείρηση που έγινε χθες, αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης κατάφεραν να συλλάβουν τον 50χρονο και τον 57χρονο στα σπίτια τους σε δυτική Θεσσαλονίκη και κέντρο.

Από τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αυτοσχέδιων διαρρηκτικών εργαλείων, ένα κουτί περιέχον φύλλα αλουμινίου με εντυπώματα διαφόρων κλειδιών πλήθος κλειδιών από θύρες ασφαλείας και κλειδαριές, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, πλήθος κοσμημάτων (ρολόγια, σκουλαρίκια), εννέα  μαχαίρια, ένα εργαλείο κοπής υαλοπινάκων και ναρκωτικές ουσίες (δισκία, μεθαδόνη).



Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι ο 57χρονος τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, διέρρηξε εξώπορτα διαμερίσματος στο κέντρο της πόλης και αφαίρεσε  ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα.
 
Οι συλληφθέντες με την σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.