Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Δέσμευση Βρούτση: Θα μεταμορφώσουμε το Καυτανζόγλειο (video)

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού μαζί με τον πρόεδρο του Σταδίου δεσμεύτηκαν ότι θα μεταμορφώσουν το στάδιο σε πυρήνα του αθλητισμού για όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Σε ανακοινώσεις για την επόμενη ημέρα του Καυτανζόγλειου προχώρησαν ο αναπληρωτής υπουργός, Γιάννης Βρούτσης, ο πρόεδρος του Σταδίου, Ιωάννης Σωσσίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας, Άγγελος Χαριστέας, αμέσως μετά από την αυτοψία που πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις του αθλητικού χώρου.

«Δεν ήρθαμε για τις γνωστές τυπικές διαδικασίες σύσφιγξης σχέσεων. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε κι εδώ μια μάχη», είπε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Βρούτσης και στη συνέχεια τόνισε πως «θα μεταμορφώσουμε το Καυταντζόγλειο».

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Η απάντηση Βρούτση στο ενδεχόμενο επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα πριν τη 12η Φεβρουαρίου

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού είπε πως το Καυτανζόγλειο «θα αποτελέσει τον πυρήνα του αθλητισμού μας για τη βόρεια Ελλάδα. Θα γίνει ένα ανεκτίμητο στολίδι και θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μπει πολύ ψηλά στην ιεραρχία του αθλητισμού της χώρας και να γίνει ισότιμο με το ΟΑΚΑ».

Ο υπουργός έκανε λόγο για μια «πρωτόγνωρη αύξηση του προϋπολογισμού σχετικά με τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων» και είπε πως το Καυτανζογλειο «είχε καθηλωμένο για πολλά χρόνια ένα ποσό της τάξεως των 700.000 ευρώ».

Ο κ. Βρούτσης είπε επιπλέον ότι με έκτακτη επιχορήγηση του ποσού 1.060.000 ευρώ η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να λύσει τα διαχρονικά προβλήματα του εμβληματικού Σταδίου.

Υπογράμμισε ακόμη ότι τα χρήματα αυτά ήδη βρίσκονται στο ταμείο του Καυτανζογλείου και τόνισε πως από 1/1/24 ο σχετικός προϋπολογισμός που αφορά στο Στάδιο αυξάνεται κατά 150% και το ποσό που θα λάβουν οι ιθύνοντες του γηπέδου προκειμένου να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις του ανέχεται στα 1.780.000 ευρώ.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα παλέψει για νέα έκτακτη χρηματοδότηση σε περίπτωση που μέσα στο 2024 θα προκύψουν νέα προβλήματα στο Καυτανζογλειο.

Σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Βρούτση, προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελούν η εξασφάλιση της στατικής επάρκειας και η πυρασφάλεια του Σταδίου, πράγματα τα οποία χαρακτήρισε αυτονόητα.

Για το ζήτημα ενδεχόμενης μετακόμισης του «δικεφάλου του Βορρά» στο Καυτανζογλειο σε περίπτωση κατά την οποία θα ξεκινήσουν οι εργασίες στη Νέα Τούμπα, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «αν έρθει κάποια πρόταση από τον ΠΑΟΚ, φυσικά και θα τη συζητήσουμε».

«Το Καυτανζογλειο δεν είχε ούτε ένα ευρώ να διαθέσει»

Από τη δίκη του πλευρά, ο πρόεδρος του Καυτανζογλειου Σταδίου, Ιωάννης Σωσσίδης, χαρακτήρισε γενναία την επικείμενη χρηματοδότηση για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι «μέχρι πρότινος το Καυτανζογλειο δεν είχε ούτε ένα ευρώ να διαθέσει, πέραν του ενεργειακού κόστους και των απαραίτητων καθημερινών συντηρήσεων του Σταδίου».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την αποκατάσταση του Σταδίου η οποία όπως είπε έχει ξεκινήσει και τόνισε ότι μεταξύ άλλων θα αποκατασταθούν και οι φθορές στον χλοοτάπητα του γηπέδου.

«Τα επιμέρους έργα τα οποία χρειάζονται να γίνουν στο Καυτανζογλειο δεν είναι διάρκειας μεγαλύτερης του εξαμήνου, υπό την προϋπόθεση ότι θα τρέξουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για δημόσια έργα σωστά και στον χρόνο τους», «Θα έχουμε ένα άλλο Καυτανζόγλειο το 2024», υποστήριξε

«Ο αθλητισμός συνεχίζει, αναπνέει και έχει ζωή»

«Αξιοσημείωτη» χαρακτήρισε την προσπάθεια των κ. κ. Βρούτση και Σωσσίδη για την αποκατάσταση του γηπέδου ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας, Άγγελος Χαριστέας, ο οποίος πριν από 19 χρόνια έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάκτηση του Euro 2004, τη σημαντικότερη διάκριση του ελληνικού αθλητισμού.

«Εάν θ'ελουμε να έχουμε έναν αθλητισμό χωρίς βία, για εμένα το νούμερο ένα είναι οι υποδομές», συμπλήρωσε, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή στο Στάδιο προπονούνται πέντε αθλητές οι οποίοι θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Αυτό σημαίνει ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν τα τελευταία χρόνια, ο αθλητισμός συνεχίζει, αναπνέει και έχει ζωή», τόνισε ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης και δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός ότι ο υπουργός και η διοίκηση του γηπέδου σκοπεύουν να βελτιώσουν τις εγκαταστάσεις του.