Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βόλτα Ταχιάου με Μετρό σε όλη τη γραμμή-«Σε λειτουργία τον Νοέμβριο, καλοκαίρι του 2025 στην Καλαμαριά» (video)

Σε 17 λεπτά από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τον τερματικό της Νέας Ελβετίας - Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει παραδοθεί κατασκευαστικά και ο σταθμός Βενιζέλου, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Τη διαβεβαίωση ότι το μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι σε λειτουργία τον Νοέμβριο του 2024 έδωσαν ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος, και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρος Εξάρχου, μετά τη σύσκεψη που είχαν στο αμαξοστάσιο του μετρό στην Πυλαία.

Σε ό,τι αφορά την επέκταση στην Καλαμαριά ανακοινώθηκε ότι θα είναι έτοιμη έξι με οχτώ μήνες μετά τη βασική γραμμή, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Ταχιάος, το επόμενο διάστημα θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για τις επεκτάσεις του μετρό, για τις οποίες προτεραιότητα είναι η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη.

Οι κ.κ. Ταχιάος και Εξάρχου, συνοδευόμενοι από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικό Μετρό ΑΕ, Νίκο Κουρέτα, έκαναν το δρομολόγιο από το αμαξοστάσιο της Πυλαίας μέχρι την αφετηρία της βασικής γραμμής στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό με το αυτόματο σύστημα χωρίς οδηγό. Μία απόσταση που κράτησε 19 λεπτά, δύο παραπάνω από τον προβλεπόμενο χρόνο, καθώς μεσολάβησε μία στάση στον σταθμό Βενιζέλου. Από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τον τερματικό της Νέας Ελβετίας, μαζί με τις στάσεις, η διάρκεια θα είναι 17 λεπτά.  Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, ο σταθμός Βενιζέλου είναι η μοναδική κατασκευαστική εκκρεμότητα σε επίπεδο πολιτικού μηχανικού και θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

«Η διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε και με τη συμμετοχή του υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα τελειώνει με τη βεβαιότητα ότι τον Νοέμβριο του '24 θα έχουμε παραδώσει σε λειτουργία το μετρό της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Ταχιάος, κάνοντας λόγο για μια σημαντική καμπή για την αυτοπεποίθηση της πόλης. «Είμαστε σχεδόν έτοιμοι να ανακοινώσουμε και το πρόγραμμα επεκτάσεων του μετρό της Θεσσαλονίκης. Για μας προτεραιότητα έχει η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, η οποία έχει πραγματικά ανάγκη σύνδεσης με το μετρό. Έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της μελέτης ανάπτυξης μετρό Θεσσαλονίκης και δουλεύουμε με την Ελληνικό Μετρό ως υπουργείο για να παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα στους φορείς της πόλης πώς θα εξελιχθεί το μετρό στα χρόνια που έρχονται», δήλωσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε και στο Flyover λέγοντας ότι το έργο θα παραδοθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.

«Έχουμε δεσμευτεί ότι το μετρό θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που θα σταματούσε την εξέλιξη του μετρό», είπε από την πλευρά του ο κ. Εξάρχου, τονίζοντας ότι για την εταιρεία το έργο είναι απόλυτη προτεραιότητα και πως ο ίδιος και η ομάδα του είναι καθημερινά πάνω από το έργο, προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Image
Image
Image
Image
Image
Image