Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο ΥΜΑΘ εν μέσω καραντίνας

Αντιεκπαιδευτικό χαρακτηρίζουν το νέο πολυνομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείου Παιδείας εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης, που προέβησαν σε διαμαρτυρία.

Διαμαρτυρία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης μπροστά στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«H σημερινή κινητοποίηση είναι μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας με λίγους εκπαιδευτικούς ενάντια στην πρόθεση και στις διαρροές που υπάρχουν από το υπουργείο Παιδείας να φέρει, και μάλιστα σε αυτές τις συνθήκες που τα σχολεία είναι κλειστά και η συνδικαλιστική δράση γίνεται με πάρα πολλά εμπόδια, ένα αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που να αφορά κυρίως στο λεγόμενο νέο λύκειο», τόνισε η Δέσποινα Δάσιου, πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, υποστηρίζοντας ότι το νέο νομοσχέδιο προσθέτει εμπόδια στα παιδιά προκειμένου να αποκτήσουν το απολυτήριο λυκείου ενώ την ίδια στιγμή δεν προβλέπει πραγματικά εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά μέτρα, όπως η μείωση του αριθμού μαθητών αλλά τμήματα και ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης «Φίλιππος», αναφέρεται ότι «το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. θεωρεί απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική κάθε προσπάθεια νομοθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας εν μέσω πανδημίας και καραντίνας. Πολύ δε περισσότερο όταν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει το ΥΠΑΙΘ αφορά σε ζητήματα όπως η αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολικής μονάδας, η τράπεζα θεμάτων κ.ά., τα οποία όπως αποδείχτηκε από παλαιότερες εφαρμογές τους στην Ελλάδα και άλλες χώρες, πολλά δεινά φέρνουν στην εκπαίδευση και γι αυτό έχουν συναντήσει την έντονη αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος».