Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για μέτρα στην εξεταστική - Ζητούν παραίτηση του πρύτανη

Οι φοιτητές ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για μία ασφαλή διά ζώσης εξεταστική εν μέσω πανδημίας - Απαιτούν την παραίτηση του πρύτανη.

Διαμαρτυρία έξω από το κτήριο της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν το πρωί της Τρίτης φοιτητικοί σύλλογοι.

Οι φοιτητές ζητούν ασφαλή μέτρα για την επιστροφή των φοιτητών στο πανεπιστήμιο εν όψει της εξεταστικής, τη στιγμή που διεξάγεται η Σύγκλητος των προέδρων των τμημάτων του ΑΠΘ «με σκοπό να αποφασίσουν το πώς θα γίνει η εξεταστική και αν αυτή θα γίνει υβριδικά». Οι Σύλλογοι, φωνάζοντας συνθήματα κατά του πρύτανη του πανεπιστημίου, καθηγητή Νίκου Παπαϊωάνου, αιτούνται να γίνονται ανοιχτά οι συνεδριάσεις της Συγκλήτου ενώ αντιτίθενται στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Παράλληλα, απαιτούν την επιστροφή του πανεπιστημιακού ασύλου, υπογραμμίζοντας τη σημασία να εισακουστούν τα αιτήματα των φοιτητών.

Στο μεταξύ ζητούν την παραίτηση του πρύτανη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Παπαϊωάννου παρατήσου και φεύγοντας να πάρεις και τα ΜΑΤ μαζί». Από την πλευρά του ο γραμματέας του συλλόγου φοιτητών της Νομικής του πανεπιστημίου, Τάσος Παπαδόπουλος, αναφέρεται στο γεγονός πως οι φοιτητές, ακόμα και οι ευπαθείς ομάδες, καλούνται να επιστρέψουν για την εξεταστική χωρίς κάποια μέριμνα. «Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μάσκες από το πανεπιστήμιο ούτε για δωρεάν διενέργεια τεστ αλλά ούτε και για ολιγομελή τμήματα κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των φοιτητών».

Παράλληλα, καλεί όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τους μαθητές.