Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απεργία και διαμαρτυρία σχολικών καθαριστριών του Κορδελιού-Ευόσμου (φωτο)

Οι καθαρίστριες σχολείων του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου ζητούν «μόνιμη και σταθερή εργασία» όπως και «συμβάσεις πλήρους ωραρίου»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο απεργιακής κινητοποιήσης πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης καθαρίστριες σχολικών μονάδων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, μπροστά από το δημαρχείο του Ευόσμου.

Οι καθαρίστριες ζήτησαν «μόνιμη και σταθερή εργασία» όπως και «συμβάσεις πλήρους ωραρίου», ενώ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, του ζητήθηκε να μετατραπούν οι συμβάσεις σε πλήρους ωραρίου και να ζητηθεί χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλαμ, το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί Δημοτικό Συμβούλιο στο Πολιστιτικό Κέντρο Ευόσμου, όπου κατατέθηκε ήδη ψήφισμα με τα αιτήματα των καθαριστριών.




Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, «στα σχολεία του δήμου, λόγω συνταξιοδοτήσεων, έχουν απομείνει πολύ λίγες καθαρίστριες αορίστου χρόνου. Η καθαριότητα τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια, είχε ανατεθεί σε συμβασιούχες καθαρίστριες, με άθλιες Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου, δηλαδή ως «εργολάβους», μετά το πέρας των μαθημάτων, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα (ούτε να αρρωστήσουν μπορούσαν!) και πενιχρούς μισθούς που κυμαίνονταν από διακόσια (200) έως, στην καλύτερη περίπτωση, πεντακόσια (500) ευρώ».