Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πορείες Κύπριων φοιτητών για την επέτειο αναγνώρισης του ψευδοκράτους

Οι φοιτητές ζητούν την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και επανένωση της νήσου - Η αστυνομία έχει δημιουργήσει φραγμό.

Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Κύπριοι φοιτητές για τη θλιβερή σημερινή επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα.

Η πορεία της Καμάρας μαζί με την πορεία της Αγίας Σοφίας έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το Τουρκικό Προξενείο επί της Αγ. Δημητρίου. Η αστυνομία έχει δημιουργήσει φραγμό με κλούβες των ΜΑΤ, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση στο Προξενείο.

Οι φοιτητές ζητούν την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και επανένωση της νήσου.

Τα Μέλη της φοιτητικής οργάνωσης «Πρωτοπορία» φωνάζουν συνθήματα κατά της Τουρκικής κατοχής ενώ τα μέλη της «Προοδευτικής Παράταξης» αφού ανέγνωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας αποχώρησαν.

Αναμένεται να έρθουν στο σημείο και τα μέλη της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα, μέλη της φοιτητικής οργάνωσης «Πρωτοπορία» είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Αγίας Σοφίας, ενώ αντίστοιχη δράση πραγματοποίησαν στην Καμάρα μέλη της «Προοδευτικής Παράταξης».

Αργότερα στις 7.30 στη συμβολή των οδών Άγιας Σοφίας και Τσιμισκή θα συγκεντρωθούν μέλη της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών Θεσσαλονίκης.

Όλες οι συγκεντρώσεις θα καταλήξουν με πορεία έξω από το Τουρκικό Προξενείο στην Αγ. Δημητρίου.