Skip to main content

Θεσσαλονίκη - ΚΔΑΠ: Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών

Στη διαδήλωση βρέθηκε και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγήκαν σήμερα δεκάδες πολίτες, εργαζόμενοι στα δημοτικά ΚΔΑΠ και γονείς, διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό 67.000 παιδιών από τα ΚΔΑΠ.

Εξαπολύοντας πυρά κατά των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας και Εσωτερικών, οι διαμαρτυρόμενοι που συγκεντρώθηκαν στο ΥΜΑΘ ζητούν να μην μείνει ούτε ένα παιδί εκτός ΚΔΑΠ, ενώ μάλιστα σημείωσαν πως οι γονείς έρχονται σε δύσκολη θέση καθώς δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους, οι εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανεργία καθώς μειώνονται οι θέσεις ενώ τα παιδιά "με κλάματα" μαθαίνουν πως αποκλείονται από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες.

Στη διαδήλωση βρέθηκε και ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικής πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος με όλους τους προέδρους των Σωματείων παρέδωσαν υπόμνημα στον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης που δεσμεύτηκε ότι σήμερα θα μεταβιβάσει τα αιτήματά τους προκειμένου να υπάρξει άμεσα απάντηση.

Ο κ. Δανιηλίδης σημείωσε πως πρόκειται για ένα σύστημα επιλογής του Υπουργείου το οποίο ήδη από την άνοιξη είχαν προβλέψει ότι θα έχει τραγικά αποτελέσματα.

«Αρχικά δεν αύξησαν τον προϋπολογισμό, έπειτα έγινε μια εσωτερική δέσμευση ποσοστού του κονδυλίου πολύ μικρού για τα ΚΔΑΠ όταν ήταν δεδομένο ότι θα υπάρχει τεράστια αύξηση αιτήσεων», σημείωσε.

Ο κ. Δανιηλίδης είπε πως με ομόφωνη απόφαση ΚΕΔΕ αιτούνται να υπάρξει αύξηση τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ ενώ τόνισε πως ζητούν να δοθεί μια προθεσμία προκειμένου  όσοι δεν τοποθετηθούν σε κάποιο ΚΔΑΠ, εφόσον δεν χρειάζονται τη θέση, να ακυρωθούν.