Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία συνταξιούχων για την ακρίβεια, ζητούν αυξήσεις

Μήνυμα στην κυβέρνηση με κινητοποίηση σε έντονο ύφος έστειλαν οι συνταξιούχοι το πρωί της Τρίτης - «Τα χρήματά μας τα δίναμε στα εγγόνια μας»

Αυξήσεις στις συντάξεις και δωρεάν υγεία για όλους ζητούν οι συνταξιούχοι, που συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΕΦΚΑ στην οδό Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

«Μια ζωή μέσα στους δρόμους, για αξιοπρεπείς συντάξεις, την Παιδεία & την Υγεία που μας αξίζει», ανέφερε ένα από τα πανό που κρατούσαν οι διαμαρτυρόμενοι. «Δώρα & αναδρομικά είναι πληρωμένα, φέρτε πίσω τα κλεμμένα», έγραφε ένα άλλο. 

«Φοβόμαστε να πλησιάσουμε το σούπερ μάρκετ, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους λογαριασμούς ενέργειας» λένε ακόμη οι συνταξιούχοι, που βρέθηκαν έξω από τον ΕΦΚΑ το πρωί της Τρίτης.

«Αυτές οι ημέρες ήταν ημέρες χαράς για εμάς διότι παίρναμε δώρα και συντάξεις. Αυτό σήμαινε ότι τα χρήματά μας τα διοχετεύαμε σε παιδιά, εγγόνια και φίλους. Τώρα δεν μπορούμε. Έχουμε καταντήσει πλέον αντικοινωνικοί άνθρωποι, διότι οι ιθύνοντες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι τα χρήματά μας είναι τα μόνα που διοχετεύονται απευθείας στην αγορά», δήλωσε η αναπληρώτρια γραμματέας του Σωματείου «Η Συσπείρωση», Σταυρούλα Σαββαουστά.

Από τη δική του πλευρά, ο Πρόεδρος Σωματείου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, Θανάσης Αγαπητός, είπε πως «διαμαρτυρόμαστε για την άκρως αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους». Και συνέχισε: 

«Οι εκπαιδευτικοί συνταξιούχοι ζουν μια πολιτική που δίνει 30 ευρώ για τα επόμενα χρόνια, μετά από 14 χρόνια λιτότητας.

Image

Ταυτόχρονα, αυξάνεται η φορολογία και έχουν κοπεί τα δώρα στις συντάξεις», με συνέπεια οι συνταξιούχοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όπως είπε. 

«Δυστυχώς, παραμονές Χριστουγέννων πάλι είμαστε στον δρόμο να διεκδικήσουμε αυτά που για εμάς είναι αυτονόητα και δυστυχώς δεν ισχύουν», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου «Η Συσπείρωση», Βασίλης Παρδάλης. 

«Μας χρησιμοποιούν λες και είμαστε άποροι. Μας δίνουν κάποια επιδόματα για την προσωπική διαφορά, διότι μας κόβουν την αύξηση. Εμείς δεν είμαστε άποροι, είμαστε συνταξιούχοι και σαν συνταξιούχοι θέλουμε τη σύνταξή μας. Θέλουμε τα δώρα που τα έχουμε πληρώσει με εισφορές, όπως τα πληρώνουν οι σημερινοί εργαζόμενοι με εισφορές που παίρνουν τα δώρα για να μην το πάρουν σε σύνταξη», συμπλήρωσε.