Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Ποντικοί» τρύπωσαν στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου και προσπάθησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο

Η καθαρίστρια τους άκουσε να προσπαθούν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο με τροχό και ειδοποίησε την ΕΛΑΣ - Δεν υπήρχαν μετρητά

Διάρρηξη σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου, στη Θεσσαλονίκη.

Δράστες φέρονται να διέρρηξαν την πόρτα του δημαρχείου και να προσπάθησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του κτηρίου με τη χρήση τροχού.

Η καθαρίστρια, που πήγε εκείνη την ώρα στο δημαρχείο για να καθαρίσει, άκουσε τους δράστες που προσπαθούσαν να παραβιάσουν το χρηματοκιβώτιο και ειδοποίησε την αστυνομία.

Σημειώνεται ότι οι δράστες δεν κατάφεραν τελικά να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο, αλλά ακόμα και αν το άνοιγαν, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Καρασσαβίδης, στη Voria.gr, δεν θα μπορούσαν να αφαιρέσουν χρήματα από μέσα, καθώς ο δήμος δεν εισπράττει εδώ και καιρό μετρητά και όλες οι συναλλαγές γίνονται μέσω κάρτας ή τραπεζικά.

Στο δημαρχείο, επίσης, δεν υπάρχουν κάμερες που θα μπορούσαν να καταγράψουν τις κινήσεις των δραστών λόγω προσωπικών δεδομένων.

Επίσης, χθες το βράδυ, άγνωστοι διαρρήκτες παραβίασαν πόρτα στο δημοτικό κτήριο «Παύλος Μελάς», αφαιρώντας τέσσερα ηχεία από την Αίθουσα Πολιτισμού.

Για τα περιστατικά ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ωραιοκάστρου και υποβλήθηκαν μηνύσεις.