Skip to main content

ΕΔΕ για μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού και στη Θεσσαλονίκη

H ΕΔΕ αφορά μία υπάλληλο του γραφείου Κίνησης του νοσοκομείου αλλά και τρεις νοσηλεύτριες που φέρεται να προμηθεύτηκαν πλαστό πιστοποιητικό.

Ένορκη διοικητική εξέταση για τέσσερις γυναίκες, μία διοικητική υπάλληλο και τρεις νοσηλεύτριες, έχει διαταχθεί από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης για εμπλοκή στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, η ΕΔΕ αφορά μία υπάλληλο του γραφείου Κίνησης του νοσοκομείου, η οποία είναι στενό συγγενικό πρόσωπο της διοικητικής υπαλλήλου στον Παλαμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για την αδερφή της.

Την ίδια ώρα που στην Κοζάνη ελέγχονται τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι, στην Καρδίτσα ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η ΕΔΕ κατά της υπαλλήλου που μοίρασε σε συγγενείς και φίλους 33 εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ότι εντοπίστηκαν υγειονομικοί που έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι και να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας.

«Προέκυψε ότι μέσα στις περιπτώσεις παροχής παράνομων πιστοποιητικών υπάρχουν και άλλοι υγειονομικοί από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ζήτησα να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Φάνηκε ότι άλλοι υγειονομικοί αναζήτησαν αυτό το παράνομο δίκτυο για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό» τόνισε ο κ. Πλεύρης.