Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο παιδαγωγός Τάσος Γλαντζής

Ο παιδαγωγός και ενεργός πολίτης στη Θεσσαλονίκη, Τάσος Γλαντζής, έφυγε τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη ο παιδαγωγός και ενεργός πολίτης Τάσος Γλαντζής μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε η οικογένεια του. «Αύριο 16/1 στις 15.00 θα αποχαιρετήσουμε τον Τάσο μας. Θα βρεθούμε στην αίθουσα δεξιώσεων ‘’ΓΑΙΑ’’ η οποία βρίσκεται στην οδό Στ. Καζαντζίδη απέναντι από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου.

Επιθυμία του Τάσου είναι αντί για λουλούδια, ανθοδέσμες και στεφάνια, οικονομική ενίσχυση σε συλλογικότητες αλληλεγγύης που σχετίζονται με όσα ο Τάσος πάλεψε στη ζωή του» αναφέρει η οικογένειά του.

Ο Τάσος Γλαντζής γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 1963, σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εργάστηκε σε παιδικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης με αγάπη και μεράκι.

Το 1999 ίδρυσε το μεγάλο παιδικό φεστιβάλ “Παραθινούπολη” στην Καλαμαριά, το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα, ενώ διετέλεσε διευθυντής στη ΣΒΟΥΡΑ, υπήrξε ιδρυτής του ΚΟΠΕΡΤΙ και πέρασε από το Πειραματικό, το ΑΠΘ, τα εκπαιδευτήρια ΚΟΡΑΗΣ και το ΥUPPI. Τη δεκαετία του ’90 εξέδιδε στη Θεσσαλονίκη το “Πιτσιλιά στο Χακί”, έκδοση για τα δικαιώματα των φαντάρων και ήταν μέλος συλλογικοτήτων αλληλεγγύης αλλά και εθελοντής με έντονη ευαισθητοποίηση και παρουσία σε πολλές δομές.

Κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία ομάδας φίλων των φιλοξενούμενων προσφύγων καθώς και σε ομάδες δημιουργικής απασχόλησης των μικρών προσφυγόπουλων στα κέντρα φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Στις 15/6/2016 ο Τάσος Γλαντζής έκανε τη δική του εκπομπή στο «Ξενοδοχείο 9,58» του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ3.