Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έφτασε στην Αριστοτέλους το χριστουγεννιάτικο έλατο ύψους 17 μέτρων

Από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής το έλατο που θα δεσπόζει στην Αριστοτέλους κατά την εορταστική περίοδο - Στις 7 Δεκεμβρίου η εκδήλωση για το άναμμα του δέντρου

Σε εορταστικούς ρυθμούς μπαίνει πλέον η Θεσσαλονίκη, καθώς, μετά τα πρώτα σπιτάκια που έχουν τοποθετηθεί στη χριστουγεννιάτικη αγορά γύρω από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους, έφτασε και το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 17 μέτρων, από το Παλαιοχώρι Χαλκιδικής.  

Το έλατο τοποθετείται στην πλατεία Αριστοτέλους και αναμένεται να στολιστεί με 100.000 λαμπιόνια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Θα πλαισιωθεί από περίπου 400 μικρότερα έλατα, ύψους 3-4 μέτρων. Κάτω από το έλατο πρόκειται να τοποθετηθεί και μια φάτνη.

Στην πλατεία ήδη έχει τοποθετηθεί και διαμορφώνεται ένα σπιτάκι στο οποίο θα φιλοξενούνται φιλανθρωπικές δράσεις.

Τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει ο στολισμός όλου του υπόλοιπου άξονα της Αριστοτέλους. Συνεργείο του δήμου θα τοποθετήσει τα τριγωνικά στολίδια που θα παλαιώνουν τον στολισμό του κεντρικού άξονα της πόλης.

Η τελετή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και του εορταστικού διακόσμου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου, από τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.  Εκείνη την ημέρα σχεδιάζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της και η χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς.

«Να βγουν πολλές φωτογραφίες»

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει επενδύσει πολλά στον χριστουγεννιάτικο στολισμό», δήλωσε η αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Μαρία Καραγιάννη.

Στόχος του κεντρικού δήμου σύμφωνα με την κ. Καραγιάννη είναι «για ακόμη μια χρόνια, η Θεσσαλονίκη να γίνει χριστουγεννιάτικος προορισμός και να δημιουργηθεί μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, έτσι ώστε να βγουν πολλές φωτογραφίες και να κυκλοφορήσουν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε όλο τον κόσμο».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

 

 

Image