Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ειδική δράση της ΕΛΑΣ για ανήλικους στο Κορδελιό - Ελέγχθηκαν 124 άτομα

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου καθώς και των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (03-02-2024), στην περιοχή του Κορδελιού.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Κορδελιού και ειδικότερα στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Κορδελιού, στην πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή των οδών Λάχανα και Γ. Σεφερλή, στην οδό Π. Μελά, καθώς και στον πεζόδρομο της Εθν. Αντιστάσεως, ελέγχθηκαν συνολικά (124) άτομα (116 ανήλικοι και 8 ενήλικοι).

Σκοπός της δράσης ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις, σημειώνει η ΕΛΑΣ, θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.