Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εκχιονιστικό πήγε να καθαρίσει δρόμο και εξετράπη για... τρίτη φορά φέτος

Το όχημα κλήθηκε να αποχιονίσει την οδό που συνδέει Πετροκέρασα και Λιβάδι Θεσσαλονίκης και... τέθηκε εκτός λειτουργίας - Δείτε εικόνες

Κλειστή λόγω χιονιού έχει μείνει η «Ομβριάνια Οδός», δηλαδή η δημοτική οδός Πετροκεράσων-Λιβαδίου, στη Θεσσαλονίκη, καθώς το εκχιονιστικό μηχάνημα που κλήθηκε να αποχιονίσει τον δρόμο... εξετράπη της πορείας του. Και δεν ήταν η πρώτη φορά...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Πετροκεράσων, Θ. Καλαφάτη, ύστερα από επικοινωνία του μαζί με την Πολιτική Προστασία του δήμου Λαγκαδά και τον αντιδήμαρχο Παντελή Αϊβαζίδη ανταποκρίθηκε στέλνοντας εκχιονιστικό μηχάνημα - αλατιέρα (ιδιωτικής εταιρείας) με 4 τόνους αλάτι για να καθαρίσει το οδόστρωμα Πετροκεράσων- Λιβαδιου.

«Όμως τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα διότι το μηχάνημα δεν ήταν σύγχρονο με τις απαιτήσεις των ημερών, καθώς επρόκειτο για ένα μηχάνημα παλαιού τύπου χωρίς να λειτουργούν βασικά συστήματα του οχήματος, με αποτέλεσμα να μη ρίξει αλάτι και να μη λειτουργεί το αποχιονιστικό σύστημα», σύμφωνα με τον κ. Καλαφάτη.

Το μηχάνημα συνόδευσε ο πρόεδρος της Κοινότητας μέχρι περίπου τη Γαλάτιστα χωρίς όμως να γίνει αποτελεσματικός αποχιονισμός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η τρίτη φορά φέτος που το συγκεκριμένο όχημα εξετράπη της πορείας του, «θέτοντας σε κίνδυνο και τη ζωή του Προέδρου και του οδηγού, ζητώντας μάλιστα πάλι τη βοήθεια της Κοινότητας».

«Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ι. Ταχματζιδη και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Αιβαζιδη Παντελή για τις άμεσες ενέργειες τους και απαιτούμε την αναθεώρηση της σύμβασης αποχιονισμού. Οι κάτοικοι των Πετροκεράσων και όλου του Δήμου Λαγκαδά αξίζουν σύγχρονες και αποτελεσματικές υπηρεσίες για την ασφάλεια τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κοινότητας των Πετροκεράσων, κ. Καλαφάτης.