Skip to main content

Θεσσαλονίκη: «Εκείνος κι εκείνος» στο Θέατρο Κήπου

Το έργο του Κώστα Μουρσελά παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Ρήγας πρωταγωνιστούν στο γνωστό σατιρικό έργο «Εκείνος και Εκείνος», το οποίο αποτελεί ένα ιστορικό απόλυτο success του θεάτρου.

Ο Λουκάς (Γιώργος Κωνσταντίνου) και ο Σόλων (Αλέξανδρος Ρήγας) παρουσιάζουν μια "αναρχική" - "αλήτικη" κωμωδία. Είναι δύο "ταξιδευτές" που δεν έχουν καμία σχέση με την αστική κανονικότητα και το political correct.

Δύο αντι-στερεοτυπικοί σοφοί, δύο αντισυμβατικοί αλήτες, που θέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί και προτείνουν απαντήσεις που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί επίσης.

Δύο άνθρωποι που θέλουν να είναι ελεύθεροι και τίποτα να μην τους εμποδίζει σε αυτό το ταξίδι της ελευθερίας τους.
Ο Λουκάς και ο Σόλων, μέσα από αυτό το ταξίδι στους δρόμους της πόλης, αντιμάχονται ιδέες, περιουσίες, ανθρώπους και θεούς.

Το έργο του Κώστα Μουρσελά παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Κήπου.

«Εκείνος και Εκείνος» ταξιδεύουν για να διαλαλήσουν ότι οι άνθρωποι οφείλουν να αγωνίζονται για την ουσιαστική ελευθερία τους. Και να αποτινάξουν φόβους, αστικές προσδοκίες και μεταχειρισμένα όνειρα με 8 άτοκες δόσεις στην πιστωτική τους κάρτα.
«Εκείνος και εκείνος» ταξιδεύουν για να διαλαλήσουν ότι η εργασία αντιτίθεται στη φύση του ανθρώπου. Η χαρά βρίσκεται στη δημιουργία και όχι στην εργασία.

Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Κωνσταντίνου και Αλέξανδρος Ρήγας και συμμετέχουν οι Παναγιώτης Κουρτέσης και Μαρία Καμακάρη.