Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έκλεψαν τον κωδικό από Facebook ανήλικης και διακινούσαν επίμαχες φωτογραφίες της από συνομιλία

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθισε ένας 23χρονος ενώ άλλα τέσσερα άτομα παραπέμφθηκαν σε δικαστήριο ανηλίκων 

Σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ένας 23χρονος που κρίθηκε ένοχος για πρόσβαση σε υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων, κατοχή και διακίνηση αυτού.

Το διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2018, ο 23χρονος φέρεται να απέκτησε παράνομα πρόσβαση σε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης μιας 17χρονης τότε κοπέλας με τους κωδικούς που διακινούσαν ανήλικοι που είχαν χακάρει τον λογαριασμό της. Τέσσερα άτομα παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε δικαστήριο ανηλίκων, ενώ ο 23χρονος στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, καθώς είχε συμπληρώσει τα 18 έτη. 

Τόσο ο ίδιος όσο και άλλα άτομα κατηγορούνται ότι απέκτησαν πρόσβαση σε ιδιωτική συνομιλία της ανήλικης και κατ' επέκταση σε τουλάχιστον δέκα φωτογραφίες και δύο βίντεο από προσωπικές της στιγμές. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στη συνέχεια φέρεται να διακινούσαν το υλικό αυτό και σε άλλα άτομα, ενώ φωτογραφίες της βρέθηκαν σε διάφορα τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και του 23χρονου. 

Η 22χρονη σήμερα κοπέλα περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου τον εφιάλτη που έζησε από τη στιγμή που οι προσωπικές της στιγμές διακινήθηκαν, ακόμα και σε άτομα του κύκλου της και ότι πρόκειται για κάτι που την ακολουθεί ακόμα και σήμερα. 

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε ότι είχε πρόσβαση στον λογαριασμό της νεαρής και είπε ότι δεν είχε καμία σχέση είτε με την κλοπή των κωδικών είτε τη διακίνηση των φωτογραφιών. Παραδέχτηκε ωστόσο την κατοχή επίμαχου υλικού , σημειώνοντας πως άλλο άτομο του έστειλε τις φωτογραφίες. 

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο τόσο για την πρόσβαση στο υλικό όσο και για την κατοχή και τη διακίνησή του και του επέβαλλε την παραπάνω ποινή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.