Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έλεγχο προόδου για τους αντιδημάρχους καθιερώνει ο Ζέρβας

Αυστηρό μοντέλο διοίκησης στον δήμο Θεσσαλονίκης είναι αποφασισμένος να καθιερώσει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Τι ζήτησε από τους αντιδημάρχους.

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης φέρνει η αλλαγή του χρόνου. Με την αυλαία της νέας χρονιάς ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας φέρεται αποφασισμένος να καθιερώσει το δικό του, αυστηρό μοντέλο διοίκησης, απαιτώντας από τους συνεργάτες του και κυρίως από τους αντιδημάρχους, απόλυτη στοχοθεσία, σαφές πρόγραμμα δράσης αλλά και ξεκάθαρα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των στόχων.

Το μήνυμα αυτό έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην προχθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης στην οποία κυριάρχησε κυρίως το ζήτημα της εκπόνησης του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ζέρβας ζήτησε από τους αντιδημάρχους, μέσα στις επόμενες δέκα με δεκαπέντε ημέρες να του υποβάλουν υπόμνημα στο οποίο να περιγράφονται λεπτομερώς ο προγραμματισμός και οι στόχοι της κάθε αντιδημαρχίας για ολόκληρο το 2020. Παράλληλα και με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του κάθε στόχου.

Ο δήμαρχος έχει δώσει τις κατευθύνσεις για κάθε τομέα δράσης, οι αντιδήμαρχοι έχουν στα χέρια τους έναν σαφή οδικό χάρτη όπως αυτός ορίζεται επιπλέον από το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό και εκείνο που καλούνται να κάνουν είναι να αποτυπώσουν στο χαρτί τον προγραμματισμό για τον τομέα τον οποίο έχουν αναλάβει.

Σύμφωνα με συνεργάτη του κ. Ζέρβα, το υπόμνημα το οποίο θα υποβάλει ο κάθε αντιδήμαρχος στο γραφείο του δημάρχου θα αποτελεί και τη βάση επί της οποίας θα ελέγχεται και φυσικά θα κριθεί στο τέλος του χρόνου όταν θα γίνει το σχετικό ταμείο.

“Το πρώτο τετράμηνο, από τον Σεπτέμβριο ως και το τέλος του 2019 ήταν περίοδος προσαρμογής της νέας διοίκησης και ταυτόχρονα θα έπρεπε να ρίξουμε το βάρος στην επίλυση των πλέον επειγόντων προβλημάτων, παράλληλα και με την προετοιμασία της πόλης για την εορταστική περίοδο. Συνεπώς, δεν είχαμε την άνεση να λειτουργήσουμε έτσι όπως έχουν σχεδιάσει”, επισημαίνει συνεργάτης του δημάρχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζέρβας εξήγησε προς τους αντιδημάρχους ότι “στο εξής θα πρέπει να υπάρξει πιο συστηματική δουλειά, στη βάση σαφούς και χρονομετρημένου σχεδίου”. Επίσης, με αφορμή τη συζήτηση για τον Οργανισμό Εσωτερικής Λειτουργίας τον οποίο ανέλαβε να εκπονήσει επταμελής επιτροπή με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργο Αβαρλή, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι “αυτό το μοντέλο λειτουργίας των υπηρεσιών το οποίο παραλάβαμε θα πρέπει να αλλάξει. Οι υπηρεσίες δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο, ανάλογα με τις διαθέσεις του καθενός” και κάλεσε τους αντιδημάρχους “να ασκούν συνεχή και αυστηρή εποπτεία” πάνω στις υπηρεσίες για τις οποίες είναι υπεύθυνοι.