Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι της ΕΛΑΣ στον δήμο Παύλου Μελά για παραβατικότητα των ανηλίκων

Συνολικά ελέγχθηκαν συνολικά 53 άτομα

Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης, Αλλοδαπών και Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες της 25 Φεβρουαρίου 2024, σε περιοχές του δήμου Παύλου Μελά από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά 53 άτομα εκ των οποίων 36 ανήλικοι και 17 ενήλικοι.

Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

Τα στοιχεία που συλλέγονται, σημειώνει η ΕΛΑΣ, θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

Ανάλογες εξορμήσεις, τονίζει η αστυνομία, θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.