Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για την τρανσφοβική επίθεση στην πλατεία Αριστοτέλους - Αναβλήθηκε η δίκη (video)

Σε βάρος των 12 ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά - Eπιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης σε δύο εξ αυτών

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι εννέα συλληφθέντες για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Οι εννέα κατηγορούμενοι κάθισαν σήμερα στο εδώλιο του Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, ωστόσο η δίκη αναβλήθηκε για τις 22 Μαρτίου λόγω απουσίας μαρτύρων και το δικαστήριο ήρε την κράτησή τους.

Πρόκειται για εννέα από τους συνολικά 21 συλληφθέντες, καθώς οι υπόλοιποι 12 είναι ανήλικοι θα παραπεμφθούν σε αρμόδιο δικαστήριο.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για εξύβριση κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ σε δύο εκ των ενηλίκων απαγγέλθηκε επιπλέον κατηγορία για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης της ΕΛΑΣ περιλαμβάνονται  και άγνωστους δράστες οι οποίοι διώκονται για απειλή.

Σημειώνεται ότι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εξετάζεται εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον των γονιών των ανηλίκων.

Οι δηλώσεις της συνηγόρου των θυμάτων: