Skip to main content

Θεσσαλονίκη: ΟΥΚάδες του Λιμενικού ανακαταλαμβάνουν πλοίο από «τρομοκράτη» (vid)

Εντυπωσιακή άσκηση των κομάντος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του λιμενικού σώματος στη Νέα Παραλία - Δείτε τα βίντεο

Την άρτια εκπαίδευσή τους και την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα έδειξαν οι κομάντος της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε άσκηση προσομοίωσης που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Επρόκειτο για επίδειξη ανακατάληψης πλοίου, το οποίο έχει δεχθεί τρομοκρατική επίθεση: ένας σκληρός πειρατής-τρομοκράτης καταλαμβάνει πλοιάριο στα ανοιχτά του Θερμαϊκού και απειλεί το πλήρωμα. Στο κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος χτυπά κόκκινος συναγερμός. Άμεσα οι άνδρες της ΜΥΑ ξεκινούν την επιχείρηση ανακατάληψης του πλοίου και της σύλληψης του τρομοκράτη.

Άνδρες οπλισμένοι σαν αστακοί επιβιβάζονται στο σκάφος του λιμενικού και πλέουν προς το σημείο, ενώ, την ίδια ώρα, συνάδελφοί τους έχουν άμεση πρόσβαση από αέρος με το ελικόπτερο. Με συντονισμένες ενέργειες και με κίνδυνο τη ζωής τους οι κομάντος καταρριχώνται από το ελικόπτερο με ταχύτητα ενώ σχεδόν ταυτόχρονα κάνουν ρεσάλτο οι συνάδελφοί τους από το σκάφος.

Η ακινητοποίηση και σύλληψη του τρομοκράτη στέφεται με επιτυχία.

Την άσκηση παρακολούθησε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι "όλοι αισθανόμαστε ασφαλείς όταν έχουμε τέτοια στελέχη στο λιμενικό σώμα. Στόχος μας είναι η βελτίωση της επιχειρησιακής τους δυνατότητας και η βελτίωση του επιπέδου ζωής τους".

Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης σημείωσε: "Βλέπουμε την ακρίβεια και τον συντονισμό μεταξύ των σωμάτων του Λιμενικού. Αυτό ήταν ένα σενάριο, αλλά διαβεβαιώνω τον κόσμο ότι το λιμενικό είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση".

Το βίντεο του Λιμενικού: