Δευτέρα 19 Απριλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΝΤΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΤΟ ΑΠΘ ΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ (ΦΩΤΟ)

«Εικαστική παρέμβαση», όπως τη χαρακτηρίζουν, από φοιτητές που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την Παιδεία και δη στην πανεπιστημιακή αστυνομία

«Εικαστική παρέμβαση», όπως τη χαρακτηρίζουν, έκαναν πάνω στον ανδριάντα του Αριστοτέλη που βρίσκεται έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ μέλη της πρωτοβουλίας φοιτητριών «Watch Them Out» το βράδυ της Παρασκευής. 

Συγκεκριμένα, τα μέλη της πρωτοβουλίας, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook, «έντυσαν» τον μπρούντζινο ανδριάντα ως αστυνομικό, σε μια παρέμβαση-αντίδραση, όπως επισημαίνεται, για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας. «Ποιος θα μας φυλάει από τους φύλακες», είναι το μήνυμα που αναγράφεται σε ένα χαρτόνι επικολλημένο στο γλυπτό.

Σημειώνεται πως στην ανάρτηση αναφέρεται ότι τα αντικείμενα κατασκευαστηκαν εξ ολοκλήρου από τις φοιτήτριες και «ειναι αποσπώμενα καθώς δεν υπήρχε καμία διάθεση βεβήλωσης του μνημείου. Ο Αριστοτέλης χρησιμοποιήθηκε καθαρά σαν σύμβολο του πανεπιστημίου και όχι κάτι περαιτέρω».

Τον ανδριάντα, ύψους 3,20 μέτρων, φιλοτέχνησε ο γλύπτης και αναπληρωτής καθηγητής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργος Τσάρας. Είναι τοποθετημένος απέναντι από τον ανδριάντα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου.

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ