Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επανατοποθετήθηκε το Seatrack στους Νέους Επιβάτες

Το σύστημα Seatrack χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είναι μια καινοτόμα εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών

Επανατοποθετήθηκε σήμερα το Seatrack στους Νέους Επιβάτες, στη Θεσσαλονίκη.

Στο σημείο βρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου και ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής και παρακολούθησαν από κοντά το έργο που επιτελείται από το σύστημα πρόσβασης ΑΜΕΑ στη θάλασσα. Ακόμα, συνομίλησαν με τους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειες τους που επισκέπτονται την Παραλία των Νέων Επιβατών για να απολαύσουν τη θάλασσα και την παραλία.

Το σύστημα Seatrack χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είναι μια καινοτόμα εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Είναι ενεργειακά ανεξάρτητο και κατασκευασμένο από ανθεκτικά, στο θαλάσσιο περιβάλλον υλικά.

Προορίζεται για να παρέχει σε κινητικά ανάπηρους ή σε άτομα τα οποία εν γένει είναι περιορισμένης κινητικότητας τη δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, χωρίς όμως να γίνεται δυσχερής η διέλευση των υπόλοιπων επισκεπτών – χρηστών.

Είναι μια κατασκευή φιλική ως προς το περιβάλλον, που κατά τους χειμερινούς μήνες  αποσυναρμολογείται, χαρακτηριστικό που σημαίνει ότι η χρήση της δεν επιφέρει αλλοιώσεις στο περιβάλλον ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις σε αυτό

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Seatrack μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τουρίστες με κινητικά προβλήματα, καθώς μπορούν να προσπεράσουν το «εμπόδιο» που αποτελεί συχνά η άμμος και να έχουν αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα.

«Είναι πολλοί που προγραμματίζουν τις διακοπές τους με βάση τον χάρτη που υπάρχει στο Seatrack.gr όπου  καταγράφονται όλες οι προσβάσιμες παραλίες όπου υπάρχει το μηχάνημα», καταλήγει η ανακοίνωση.