Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακές συλλήψεις δύο διακινητών - Ο ένας ανήλικος

Και στις δύο περιπτώσεις οι οδηγοί των οχημάτων, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενους ελέγχους, ανέπτυξαν ταχύτητα, όμως συνελήφθησαν λίγο αργότερα, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν

Δύο διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν από τις αρχές το τελευταίο 24ωρο στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, ένας εκ των οποίων ανήλικος.

Κατά το τελευταίο 24ωρο στο πλαίσιο περιπολιών, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν στο ύψος της Νέας Μαδύτου και του Δρυμού αντίστοιχα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, επιβατικά αυτοκίνητα που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Και στις δύο περιπτώσεις μάλιστα, οι οδηγοί των οχημάτων, προκειμένου να αποφύγουν επικείμενους ελέγχους, ανέπτυξαν ταχύτητα, όμως συνελήφθησαν λίγο αργότερα, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλαν.

Πρόκειται για αλλοδαπούς 17 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θέρμης, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι, ο δεύτερος εξ’ αυτών στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το όχημα της πρώτης περίπτωσης είχε δηλωθεί υπεξαίρεση σε αστυνομική υπηρεσία της Μεσσηνίας, ενώ για το αυτοκίνητο της δεύτερης υπόθεσης είχε δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν πέντε ακόμη άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.