Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο μαθητών από Ζάκυνθο με οπαδούς του ΠΑΟΚ - Διεκόπη άρον άρον η εκδρομή (φωτο+video)

Ομάδα μαθητών προκάλεσε με συνθήματα από το μπαλκόνι του ξενοδοχείου όπου φιλοξενούνταν περαστικούς, με αποτέλεσμα αργότερα να συγκεντρωθούν δεκάδες οπαδοί - Η εκδρομή τερματίστηκε και μαθητές-εκπαιδευτικοί φυγαδεύτηκαν συνοδεία αστυνομικών

Με απροσδόκητο τρόπο έληξε η σχολική εκδρομή μαθητών της Γ’ τάξης του 2ου Λυκείου Ζακύνθου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το imerazante.gr, ομάδα μαθητών του σχολείου είχε φραστικό επεισόδιο με οπαδούς του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα οι καθηγητές να αναγκαστούν να διακόψουν άρον άρον την εκδρομή και να φύγουν με τα παιδιά από το ξενοδοχείο που διέμεναν, μετά από 12ωρη αστυνομική φύλαξη του κτηρίου. Μάλιστα, πήραν τον δρόμο της επιστροφής… συνοδεία μοτοσικλετών και περιπολικών, έως τα διόδια Μαλγάρων.

Image

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι προκλητικές φράσεις κατά της ομάδας του ΠΑΟΚ από περίπου 10 μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ζακύνθου, οι οποίοι βρίσκονταν στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου, κινητοποίησε οπαδούς που γρήγορα συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάλυμα. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι γονείς των μαθητών, και το ξενοδοχείο επιθυμούσε να απομακρυνθούν οι μαθητές υπό τον φόβο επεισοδίων στον χώρο.

Τελικά, οι μαθητές επέστρεψαν σώοι και ασφαλείς το βράδυ της Τετάρτης στο νησί, παρόλο που η εκδρομή θα διαρκούσε κανονικά μέχρι την Παρασκευή.

Ο διευθυντής του 2ου Λυκείου, Παναγιώτης Μουζάκης, είπε για το περιστατικό: «Κάποιοι μαθητές που ήταν στο ξενοδοχείο προκάλεσαν κάποιους περαστικούς, οι οποίοι τελικά ήταν οργανωμένοι του Συνδέσμου του ΠΑΟΚ. Τους προκάλεσαν λεκτικά με κουβέντες εναντίον της ομάδας τους. Αυτοί το πήραν βαρέως και μετά από αυτό ήταν συνέχεια υπό επιτήρηση από τους ίδιους τους φιλάθλους το ξενοδοχείο. Εκεί υπήρχε μια ανασφάλεια από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Δεν έγινε τίποτα ούτε διαπληκτισμός, απλώς υπήρχε μια ανησυχία για το αν τυχόν έβγαιναν από το ξενοδοχείο μαθητές – γιατί μέσα στο ξενοδοχείο δεν θα γινόταν– μήπως υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι. Οι καθηγητές δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν ότι αν έβγαιναν εκτός ξενοδοχείου δεν θα γινόταν κάτι, γιατί ήταν πολλά τα παιδιά (157). Φώναξαν την αστυνομία και η αστυνομία είπε ότι δεν μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια της εκδρομής. Κοντά στο ξενοδοχείο ήταν και ο Σύνδεσμος των Φιλάθλων του ΠΑΟΚ και κάθε βράδυ ήταν έξω τσιλιαδόροι και οι συνάδελφοι. Δεν υπήρχε περίπτωση να διακινδυνεύσουν τη σωματική ακεραιότητα των εκπαιδευτικών και των παιδιών. Τα παιδιά έφυγαν συνοδεία δυο περιπολικών και τεσσάρων μηχανών. Φυγαδεύτηκαν, δηλαδή. Η εκδρομή θα διαρκούσε από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, αλλά γύρισαν την Τετάρτη».

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο: imerazante.gr