Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΣΑΡΩΘΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Με τα δέκα νέα ηλεκτρικά σάρωθρα επιτέλους άρχισε να γίνεται ουσιαστικός καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων στον δήμο Θεσσαλονίκης

Δέκα καινούργια ηλεκτρικά σάρωθρα πεζού χειριστή απέκτησε ο δήμος Θεσσαλονίκης και ήδη χρησιμοποιούνται καθημερινά στη μάχη της καθαριότητας σε δρόμους και κοινόχρηστους χώρους σε όλη τη Θεσσαλονίκη.

Σε συνδυασμό με τα παλιά σάρωθρα, με οδηγό, που επίσης έχουν ξαναβγεί στους δρόμους της πόλης, αποκαταστάθηκε ένα ζήτημα, που επί πολλά χρόνια ήταν στην επικαιρότητα της καθημερινότητας της πόλης, δεδομένου ότι τα σάρωθρα είχαν... εξαφανιστεί.

Ο οδοκαθαρισμός στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως τονίζει η διοίκηση, εκσυγχρονίζεται και περνά σε νέα εποχή.

Τα καινούργια σάρωθρα παραλήφθηκαν τον Μάιο και έχουν ενταχθεί έκτοτε στον καθημερινό προγραμματισμό της υπηρεσίας καθαριότητας. Όπως πληροφορείται από τον δήμο η Voria.gr, έχει γίνει κατανομή τους στις δημοτικές κοινότητες και επιχειρούν καθημερινά σε όλες τις γειτονιές, σε πλατείες, πεζόδρομους και πεζοδρόμια.

Είναι εμφανής η δουλειά που γίνεται άλλωστε στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου το έλλειμμα από την απουσία των σαρώθρων ήταν εμφανές πριν από την πανδημία ακόμη...

Τα δέκα νέα σάρωθρα έχουν αθόρυβη λειτουργία, προσφέρουν σχολαστικό καθαρισμό και απορροφούν τα ελαφρά απορρίμματα (από φύλλα και αποτσίγαρα μέχρι κουτάκια αναψυκτικών κ.ά.). Επίσης, είναι φιλικά στο περιβάλλον, όπως γίνεται αντιληπτό και η χρήση τους είναι πολύ απλή, καθώς μοιάζει με αυτή της ηλεκτρικής σκούπας.