Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή-Τραυματίστηκε αστυνομικός

Διακινητής προσέκρουσε σε αστυνομική μηχανή για να διαφύγει, προκαλώντας σωματικές βλάβες σε αστυνομικό, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Στη σύλληψη ενός διακινητή παράτυπων μεταναστών, ύστερα από καταδίωξη προχώρησαν αστυνομικοί ομάδας Ζ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ΙΧ αυτοκίνητο στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο οποίο έγινε σήμα στάσης προκειμένου να ελεγχθεί.

Ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως αντιλαμβανόμενος τον εγκλωβισμό του σε αδιέξοδο, προσπάθησε να διαφύγει προσκρούοντας σε υπηρεσιακή μηχανή, προκαλώντας σωματικές βλάβες σε αστυνομικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, το όχημα και οι επιβαίνοντες εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή, οπότε και συνελήφθησαν.

Σε βάρος του 25χρονου οδηγού, συριακής καταγωγής, σχηματίστηκε δικογραφία για διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από τη χώρα, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απείθεια και σωματικές βλάβες, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Οι πέντε αλλοδαποί μεταφερόμενοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου.