Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ (φωτο)

Τα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, βγήκαν από τη Σχολή της Γεωπονικής και πέταξαν περίπου 5-6 μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ

 

Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε η διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν εντός του ΑΠΘ, στο πλαϊνό μέρος της υπό κατασκευή βιβλιοθήκης, στο πρώην στέκι του Βιολογικού, προς την πλευρά της Αγίου Δημητρίου.

Περίπου 15  άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους βγήκαν από την Γεωπονική σχολή που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και πέταξαν 5-6 βόμβες μολότοφ.

Κάποιες από αυτές έπεσαν επάνω στα γρασίδια και μία κοντά στην κλούβα των ΜΑΤ που είναι σταθμευμένη επί της Αγίου Δημητρίου. Η αστυνομία αναζητεί τα άτομα ενώ κλιμάκιο της σύμβασης συνέλεξε υπολείμματα από τα μπουκάλια που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες των ΜΑΤ δεν κινδύνεψαν άμεσα από την επίθεση. Ωστόσο εκείνη την ώρα στο σημείο κυκλοφορούσαν φοιτητές και διερχόμενα οχήματα επί της Αγίου Δημητρίου. Πηγές σημειώνουν ότι η διμοιρία δεν απάντησε με χρήση χημικών παρά μόνο με κίνηση προς τους άγνωστους για να αποφευχθεί ο πανικός στο campus.