Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έρχονται στοχευμένες παρεμβάσεις για τη συντήρηση του οδικού δικτύου

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αρμόδιων φορέων με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου. Τι σχεδιάζεται να γίνει.

Η συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο διευθυντής τροχαίας Θεσσαλονίκης Θωμάς Γέρμανος, ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Θέρμης Χάρης Λαγοθεόδωρος, ο γενικός διευθυντής Προγραμματισμού και Υποδομών Απόστολος Γιάντσης, διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΚΜ Χρήστος Κραβαρίτης και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ΧρήστοςΑγγελίδης.

Η ατιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης συγκάλεσε την σύσκεψη για να συζητηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες  και  στοχευμένες παρεμβάσεις των υπηρεσιών που έχουν ως κοινό στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
 
«Επενδύουμε στην οδική ασφάλεια καθώς για εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής, είναι αξία υψίστης σημασίας. Οι υπηρεσίες μας εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για την υλοποίηση νέων ασφαλτοστρώσεων, διαγραμμίσεων και κατασκευών διαζωμάτων. Η συνεργασία με την Τροχαία είναι σημαντικό κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού για την βελτίωση του οδικού δικτύου, την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την βελτίωση της σήμανσης», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Πατουλίδου.
 
Η κ. Πατουλίδου ζήτησε από τους αρμόδιους να υποδείξουν σημεία του οδικού δικτύου που χρήζουν παρεμβάσεων προκειμένου να αναβαθμιστούν.
 
Τέλος η Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων της Τροχαίας, ενισχύοντας τον πρόσφατα με δύο συνεργεία Άμεσης Επέμβασης σε τέσσερις κομβικούς οδικούς άξονες.