Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έρχεται ο διαγωνισμός για το logistics center στο Γκόνου

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ μετά τη λήξη της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Γκόνου σε logistics center, καθώς όπως ενημερώθηκαν αρμοδίως οι φορείς, σε λίγο καιρό θα βγει στον αέρα ο σχετικός διαγωνισμός.

Όπως δήλωσε μετά την σύσκεψη ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Σιμεών Διαμαντίδης, με την ολοκλήρωση του έργου, θα υπάρξει σημαντική βοήθεια στις μικρομεσαίες εξαγωγικές επιχειρήσεις να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους στο εξωτερικό, προκειμένου στο τέλος της τετραετίας οι εξαγωγές συνολικά να φτάσουν τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 60% του ΑΕΠ. 

«Συζητήσαμε με τον πρωθυπουργό τα θέματα της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας τα θέματα της πόλης. Ο πρωθυπουργός γνώριζε όλα τα θέματα κατέγραψε τις προτάσεις μας και άμεσα θα δώσει λύσεις. Ήδη για το στρατόπεδο Γκόνου, που πέρσι είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, έχουν προχωρήσει οι μελέτες και μέσα σε μερικούς μήνες θα βγει ο διαγωνισμός παραχώρησης για το στρατόπεδο Γκόνου έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει ένα logisticσ center. Θα είναι ένα έργο πολύ σημαντικό για την πόλη, ώστε η Θεσσαλονικη θα γίνει ένα hub όσον αφορά τις εμπορευματικές μεταφορές. Όσον αφορά τα θέματα της εξωστρέφειας ο πρωθυπουργός είναι αρωγός. Θα βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εξάγουν γιατί εξάγουν λίγο τώρα και πιστεύουμε ότι στο τέλος της τετραετίας θα πιάσουμε τα 120 δισεκατομμύρια εξαγωγές, σε προϊόντα και υπηρεσίες, αριθμός που ισοδυναμεί με το 60% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει πολύ περισσότερα λεφτά στην κυβέρνηση ώστε να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη και να μειώσει τους φόρους», δήλωσε ο κ. Διαμαντίδης.