Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (VID)

Η χαλαζόπτωση σε περιοχές της Θεσσαλονίκης κράτησε για περίπου δέκα λεπτά, ενώ η βροχόπτωση ήταν έντονη με παροδικό χαρακτήρα.

Χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου για αρκετά λεπτά σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ έντονη ήταν η καταιγίδα σχεδόν σε ολόκληρη την πόλη.

Ενδεικτικά, χαλάζι έπεσε τόσο στη δυτική Θεσσαλονίκη, σε Εύοσμο, Συκιές και Νεάπολη, όσο και στο κέντρο και στα ανατολικά, όπως στην Κάτω Τούμπα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού εξάλλου, νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αναμένονταν για σήμερα, ενώ τα φαινόμενα ενδέχεται παροδικά να είναι έντονα.

 Υπενθυμίζεται πως οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς.

Άστατος και αύριο ο καιρός

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 αναμένεται άστατος καιρός, κυρίως στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα κατά τόπους έντονα, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στη Θράκη, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 32 βαθμούς, στην Ήπειρο από 11 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με εντάσεις 4-6 μποφόρ, και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν δίνοντας μετά το μεσημέρι όμβροι ή βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν με πιθανότητα να εκδηλωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ