Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εστία ρύπανσης γήπεδο μπάσκετ στην Τούμπα που χτίστηκε παράνομα σε ρέμα (φωτο)

Ο χώρος ρημάζει παρατημένος στη φθορά του χρόνου και στην πλήρη εγκατάλειψη - Τι λέει ο δήμος

Θύμα του παραλογισμού και της γραφειοκρατίας έχει πέσει αθλητικός χώρος στην Τούμπα που ρημάζει παρατημένος στη φθορά του χρόνου και στην πλήρη εγκατάλειψη, αφού είναι παράνομα χτισμένος και οι υπηρεσίες του δήμου δεν μπορούν να επέμβουν, γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα νομιμοποιήσουν την αυθαιρεσία.

Πρόκειται για ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στην οδό Βαλτετσίου, πίσω από το 80ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίο κατασκευάστηκε μέσα στο ρέμα της Τούμπας επί εποχής Παπαγεωργόπουλου.

Το γήπεδο διαθέτει κερκίδες, αποδυτήρια, πλαστικό τάπητα και είναι περιφραγμένο, ωστόσο εγκαταλείφθηκε εδώ και χρόνια, καθώς είναι παράνομο.

Οι μπασκέτες αφαιρέθηκαν αφού ήταν επικίνδυνες και ο χώρος πλέον θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Οι τσιμεντένιες κερκίδες σε αρκετά σημεία έχουν σπάσει, τα σίδερα έχουν σκουριάσει, ενώ οι σκάλες που οδηγούσαν εκεί που ήταν παλιά τα αποδυτήρια, έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους.

Σπασμένα μπουκάλια, πλαστικά, αποτσίγαρα, ακαθαρσίες κι όλα αυτά ανακατεμένα με τα φύλλα των δένδρων συνθέτουν αποκαρδιωτικές εικόνες.

Οι δύο είσοδοι του γηπέδου χρησιμοποιούνται ως δίοδοι για το πέρασμα του κόσμου από την μια πλευρά του ρέματος στην άλλη.

Περίοικοι μιλώντας στη Voria.gr σημειώνουν πως το γήπεδο είναι επικίνδυνο και ανά πάσα στιγμή μπορεί κάποιο από τα δεκάδες παιδιά που παίζουν να τραυματιστεί. Καταγγέλλουν επίσης ότι τα βράδια συγκεντρώνονται διάφορα άτομα τα οποία εκμεταλλεύονται το έρημο σημείο για να κάνουν χρήση ναρκωτικών. Όπως αναφέρουν, ναι μεν είναι ένας ανοιχτός χώρος, αλλά ζητούν τον ευπρεπισμό και την αποκατάστασή του ώστε να θυμίζει κανονικό γήπεδο μπάσκετ και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Πηγές του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφέρουν στη Voria.gr ότι επειδή το γήπεδο έχει χτιστεί παράνομα μέσα στο ρέμα δεν μπορεί να γίνει καμία εργασία αποκατάστασης, καθώς έτσι θα νομιμοποιηθεί η παρανομία. Σημειώνουν ότι τα χέρια τους είναι δεμένα και είτε θα πρέπει να γκρεμιστεί στερώντας από τους κατοίκους έναν χώρο που έστω και σε αυτή την κατάσταση αποτελεί μια λύση για ανάπαυση και αναψυχή είτε να γίνουν εργασίες συντήρησης διαδικασία που θα νομιμοποιήσει την αυθαιρεσία.

Σε κάθε περίπτωση σημειώνουν ότι ο χώρος καθαρίζεται και ότι θα απομακρυνθούν τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί, έτσι ώστε τουλάχιστον να είναι ευπρεπής, ώστε στη συνέχεια να αναζητηθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Δείτε φωτογραφίες και video: