Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εθελοντές του Save your Hood μάζεψαν 45.000 λίτρα σκουπιδιών

Εθελοντές της ομάδας Save your Hood κατάφεραν να απαλλάξουν τη Θεσσαλονίκη από σχεδόν 45.000 λίτρα σκουπιδιών μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Συνεχίζονται και επεκτείνονται οι εθελοντικές δράσεις καθαρισμού της Ομάδας Save your Hood σε ολόκληρο τον νομό Θεσσαλονίκης ενώ μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι δραστήριοι εθελοντές, μάζεψαν περισσότερες από 365 σακούλες σκουπιδιών σε 4 διαφορετικές δράσεις.

Το Σάββατο οι εθελοντές καθάρισαν το Ελαιόρεμα Τούμπας σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη που συνεισέφερε όχημα και εργαλεία καθώς και την περιοχή natura στο Αγγελοχώρι. Την Κυριακή οι εθελοντές βρέθηκαν στο Στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά οπού σε συνεργασία με τον δήμο καθάρισαν για δεύτερη φορά τον τελευταίο μήνα το παλιό στρατόπεδο, καθώς και στον Κεδρηνό Λόφο όπου και πάλι με τη συμμετοχή του τοπικού δήμου, μαζεψαν περισσότερες από 65 σακούλες σκουπιδιών μέσα από το περιαστικό δάσος.

Συνολικά 165 εθελοντές συμμετείχαν και στις τέσσερις δράσεις, όπου χωρισμένοι σε ολιγομελείς ομάδες και τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, κατάφεραν να απαλλάξουν την πόλη από σχεδόν 45.000 λίτρα σκουπιδιών μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Η ομάδα, που ξεκίνησε τη δράση της μόλις στις αρχές Δεκεμβρίου, έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει 19 δράσεις στη Θεσσαλονίκη κινητοποιώντας περισσότερους από 430 εθελοντές και μαζεύοντας συνολικά 115.000 λίτρα σκουπιδιών από τα πιο πολυσύχναστα και δημοφιλή σημεία της Θεσσαλονίκης όπως η Νέα Παραλία, ο Πύργος Τριγωνίου, η Νέα Κρήνη και το Σέιχ Σου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εθελοντική ομάδα Save your Hood δραστηριοποιείται πανελλαδικά, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο παρόμοιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε 65 σημεία σε όλη τη χώρα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης συντονίζεται μέσα από τη σελίδα του facebook Save your Hood Thessaloniki και τα μέλη της καλούν όλους τους ενεργούς πολίτες να συμμετέχουν για να αλλάξουν τις γειτονιές τους!