Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΟΜΑΔΑ ASAT: ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ «SELENE»

Η «Selene» θα συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό πυραυλικής EuRoC 2021 που θα πραγματοποιηθεί στο Ponte de Sor της Πορτογαλίας.

Έτοιμος για να εκτοξευθεί είναι ο πύραυλος «Selene» το τελευταίο μοντέλο της ομάδας A.S.A.T. (Aristotle Space & Aeronautics Team), της πρώτης φοιτητικής ομάδας αεροδιαστημικής στη Θεσσαλονίκη.

Η «Selene» ύψους 2,40 μέτρων και βάρους 20 κιλά θα συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό πυραυλικής EuRoC 2021 ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Ponte de Sor της Πορτογαλίας στις 11-17 Οκτωβρίου 2021.

Έως την Τετάρτη οι επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον πύραυλο και να ενημερωθούν από τους φοιτητές για την κατασκευή του.

Σήμερα η «Selene» φεύγει από το εργαστήριο του ΑΠΘ και ταξιδεύει έως την Πορτογαλία για τον διαγωνισμό, στον οποίο συμμετέχουν 20 ομάδες από όλη την Ευρώπη με την A.S.A.T. να είναι η μοναδική ελληνική εκπροσώπηση. Εκεί, η ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να εκτοξεύσει τον πύραυλο και να διεκδικήσει ακόμα μια διάκριση, αυτή τη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος.