Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Έτσι θα γίνει η πλατεία στη βόρεια είσοδο του σταθμού Αγ. Σοφίας του Μετρό - Δείτε εικόνες

Έτοιμο μέσα στο καλοκαίρι ένα νέο τοπόσημο για την πόλη - Δείτε φωτορεαλιστικά από την πλατεία Μακεδονομάχων

Ένα νέο τοπόσημο θα δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη μέσα στο καλοκαίρι που έρχεται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο.

Σε ανάρτησή του ο κ. Ταχιάος τονίζει ότι, «με την παράδοση του μετρό σε λειτουργία, η πλατεία που θα φιλοξενεί την είσοδο ενός από τους σταθμούς της θα αναδειχθεί στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, διεκδικώντας την ίδια δόξα που είχε και στο παρελθόν όπως μοιάζει να προδίδουν και τα αρχαιολογικά ευρήματα που έφερε στην επιφάνεια η ανασκαφή και αναδεικνύει το έργο». Ωστόσο δεν αποκαλύπτει ποια πλατεία είναι, σε ένα άτυπο κουίζ για τους ακολούθους του, σε μια ανάρτηση που συνοδεύεται από εντυπωσιακά φωτορεαλιστικά.

Η... απάντηση στο κουίζ είναι η πλατεία Μακεδονομάχων, στη βόρεια πλευρά του σταθμού «Αγία Σοφία», του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο χώρος αναμένεται να είναι προβάσιμος και ανοιχτός σε θέαση όχι μόνο στους επιβάτες του μετρό αλλά και σε κατοίκους και επισκέπτες, ενώ δίπλα θα εκτίθενται οι αρχαιότητες που επέστρεψαν, ανάμεσά τους και το Κρηναίο Οικοδόμημα.

Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο το αποτέλεσμα του έργου έπειτα από τη συνεργασία του υπουργείου Υποδομών και του υπουργείου Πολιτισμού «με την άμεση εμπλοκή στον σχεδιασμό και το τελικό αποτέλεσμα της Αττικό Μετρό ΑΕ και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πόλεως Θεσσαλονίκης».

Δείτε τα φωτορεαλιστικά σχέδια των Betaplan Ventourakis - Tavaniotis & Associates S.A.και Eleftheria Deko Lighting Design καθώς και άλλων μελετητών διαφόρων ειδικοτήτων που δημοσίευσε ο Νίκος Ταχιάος: