Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Eξαπάτησε ηλικιωμένη προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ

Ο δράστης τον Νοέμβριο του 2019 αφαίρεσε από το διαμέρισμα της ηλικιωμένης χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης αξίας, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα εξαπάτησε ένας 34χρονος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προσποιήθηκε τον υπάλληλο της ΔΕΗ. Ο δράστης τον Νοέμβριο του 2019 αφαίρεσε από το διαμέρισμα της ηλικιωμένης χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης αξίας, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας.

Η απάτη είναι μια από τις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν το τελευταίο 24ωρο από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, εξιχνίασαν 5 περιπτώσεις κλοπών, 1 ληστεία και περίπτωση απάτης που έλαβαν χώρα σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2019 – Απριλίου 2020.

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις ταυτοποίησης των στοιχείων:

⦁ 24χρονου ομογενή, ο οποίος το Νοέμβριο του 2019, αφαίρεσε τσάντα γυναίκας που περιείχε τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες προχώρησε σε ανέπαφες συναλλαγές.
⦁ νεαρού αλλοδαπού, ο οποίος την ίδια περίοδο, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου αφαίρεσε χρηματικό ποσό, κινητό τηλέφωνο και έγγραφα 28χρονου αλλοδαπού άντρα

Σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος έξι συνολικά ατόμων, οι οποίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.