Σάββατο 19 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΥΚΛΩΜΑ - ΔΙΑΚΙΝΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΖΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

Οι συλληφθέντες απειλούσαν με σίδερα και ενδεχομένως έκαιγαν τους αλλοδαπούς, ενώ τραβούσαν βίντεο, για να ζητήσουν χρήματα από τις οικογένειές τους

Εξαρθρώθηκε τις πρωινές ώρες χθες διεθνής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε παράνομες μεταφορές - προωθήσεις αλλοδαπών, καθώς και σε υπόθεση αρπαγής, ύστερα από έρευνα της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, σε οργανωμένη επιχείρηση, που έλαβε χώρα πρωινές ώρες χθες σε τέσσερις οικίες στις περιοχές Ευόσμου, Μενεμένης και κέντρου Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν για την υπόθεση 13 αλλοδαποί, ηλικίας από 19 έως 26 ετών, ως μέλη οργανωμένου κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και ο 20χρονος εγκέφαλος της οργάνωσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, εκβίαση, σωματικές βλάβες, επικίνδυνη οδήγηση, παράνομη προώθηση αλλοδαπών & μεταφορά, καθώς και για παράνομη κατοχή εγγράφων τρίτου προσώπου.

Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Μαρτίου έως και αρχές Απριλίου του τρέχοντος έτους, οι δράστες εμπλέκονται σε τρεις περιπτώσεις παράνομης προώθησης 22 αλλοδαπών και μεταφορά τους προς τα εξωτερικά σύνορα της Ελλάδας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν σε παράπηγμα στην περιοχή του Δενδροποτάμου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 16 και 21 ετών, που οι δράστες κρατούσαν χωρίς τη θέλησή τους, με τη χρήση σωματικής βίας, απειλών κατά της ζωής τους, ενώ παράλληλα απαιτούσαν εκβιαστικά από συγγενικά τους πρόσωπα την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τους απελευθερώσουν. Επιπρόσθετα, ο ένας εκ των παρανόμως παρακρατηθέντων, κατήγγειλε απόπειρα βιασμού σε βάρος του από μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα, με τη χρήση ηλεκτρικών σιδέρων, οι συλληφθέντες απειλούσαν και ενδεχομένως έκαιγαν τους αλλοδαπούς, ενώ τραβούσαν βίντεο και τις έστελαν στις οικογένειές τους στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν προκειμένου να τους πληρώσουν τα χρήματα που χρειάζονταν για την προώθησή τους στην Ελλάδα και την επαναπροώθησή τους στο εξωτερικό.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρικά σίδερα – ξύλινα και πλαστικά κοντάρια, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες σε βάρος των απαχθέντων, (1) φορητός Η/Υ, πλήθος εγγράφων τρίτων προσώπων, καθώς και (5) πολυτελή οχήματα μεγάλου κυβισμού, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να πραγματοποιούν τις παράνομες μεταφορές – προωθήσεις των αλλοδαπών με μεγάλη ταχύτητα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ